جدیدترین مقالات

عوارض خروج از کشور در سال 1402 و روش‌های پرداخت آن

عوارض خروج از کشور
امتیاز دهید

پرداخت عوارض خروج از کشور یکی از اقدامات مهمی است که مسافران پیش از سفر خارجی باید انجام دهند. اگر قصد خروج از کشور به دلایل تجاری مانند واردات کالا یا صادرات دارید یا می‌خواهید به قصد تفریح و غیره از مرزهای کشور خارج شوید در میان تمامی مقدمات سفر، پرداخت این عوارض را فراموش نکنید. اما عوارض خروج از کشور در سال 1402 چقدر است و باید به حساب کدام ارگان واریز شود؟ روش‌های پرداخت این عوارض کدام است؟ چه کسانی باید این عوارض را بپردازند؟

در رابطه‌ با موضوع پرداخت عوارض خروج از کشور سوالات بسیار زیادی وجود دارد. در این مقاله تلاش کرده‌‎ایم درباره این عوارض صحبت کنیم و به سوالات شما عزیزان در این زمینه پاسخ دهیم، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1402

همه ساله هزینه عوارض خروج از کشور تغییر می‌کند، بنابراین درصورتی‌که قصد خروج از کشور را دارید بایستی بر اساس آخرین مصوبه مجلس این هزینه را پرداخت کنید. مبلغ عوارض خروج از کشور در سال 1402 نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و برای سفر عادی اول 400 هزارتومان است.

عوارض خروج از کشور

مبلغ عوارض برای بار دوم و سوم بیشتر از سفر اول بوده و افراد عادی بایستی در سفر دوم و سوم به ترتیب مبلغ 600 و 800 هزار تومان واریز نمایند.

ورزشکاران تیم ملی که مجوز از وزارت ورزش داشته باشند بایستی برای بار اول، دوم، سوم و بیشتر مبلغ 264 هزار تومان را به عنوان عوارض پرداخت نمایند.

در جدول زیر هزینه عوارض خروج از کشور در سال 1402 برای سایر مسافرین و در انواع سفرها ذکر شده است.

نوع سفر سفر اول (تومان) سفر دوم (تومان) سفر سوم (تومان) نوع مرز
مسافرین عادی 400.000 600.000 800.000 هوایی، زمینی، دریایی
زائرین حج تمتع و عمره 132.000 198.000 264.000 هوایی، زمینی، دریایی
زائرین عتبات و عالیات 37.500

12.500

45.000

15.000

45.000

15.000

هوایی
زمینی و دریایی
مرزنشینان 75.000

25.000

600.000

600.000

800.000

800.000

هوایی
زمینی و دریایی
ورزشکاران تیم ملی با مجوز وزارت ورزش 264.000 264.000 264.000 هوایی، زمینی، دریایی

 

عوارض خروج از کشور کودکان چقدر است؟

در قانون قدیم افراد زیر هفت سال از پرداخت عوارض معاف بودند؛ اما بر اساس قانون جدید کودکان نیز موظف به پرداخت این هزینه به هنگام خروج از کشور هستند.

هزینه عوارض خروج از کشور کودکان تفاوتی با هزینه بزرگسالان ندارد و براین‌اساس کودکان نیز  در سفر عادی اول بایستی مبلغ 400 هزار تومان به‌حساب دولت واریز نمایند.

روش‌های پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت این عوارض روش‌های گوناگونی وجود دارد که در ادامه با هر یک از این روش‌ها آشنا می‌شویم:

  1. پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه‌ها

خوشبختانه امروزه بسیاری از فرودگاه‌ های بین‌المللی کشور از قبیل فرودگاه بین‌المللی امام خمینی مجهز به دستگاه‌های Cashless ATM شده‌اند. از طریق این دستگاه می‌توانید به‌صورت آنلاین و به‌سادگی نسبت به پرداخت عوارض اقدام نمایید.

  1. پرداخت از طریق سامانه پرداخت عوارض خروج از کشور

یکی از بهترین و ساده‌ترین روش‌ها برای پرداخت این عوارض سامانه پرداخت الکترونیکی سداد است. این سامانه از سال 1395 فعالیت خود را آغاز نموده و از طریق آن به سادگی می‌توانید عوارض خروج را پرداخت کنید.

  1. پرداخت عوارض خروج از کشور در شعب بانک ملی

اگر امکان پرداخت عوارض خروج از کشور به‌صورت آنلاین را ندارید می‌توانید به‌صورت حضوری و از طریق مراجعه به شعب مرزی بانک ملی نسبت به پرداخت این عوارض اقدام کنید.

روش های پرداخت عوارض خروج از کشور

  1. پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق کارت‌خوان پرداخت سداد

به دلیل اتصال کارت‌خوان‌های پرداخت الکترونیکی سداد به سامانه پلیس گذرنامه، شما می‌توانید از طریق این کارت‌خوان‌ها نسبت به پرداخت این عوارض اقدام نمایید.

  1. پرداخت عوارض خروج از کشور با اپلیکیشن‌

اپلیکیشن قبضینو، ایوا و غیره  یکی از دیگر روش‌های کاربردی برای پرداخت آسان و سریع عوارض خروج از کشور است. برای پرداخت به روش تنها کافی است این برنامه‌ها را بر روی گوشی نصب کنید.

  1. پرداخت عوارض خروج از کشور با پیام‌رسان بله

از دیگر روش‌های کاربردی برای پرداخت این عوارض استفاده از پیام‌رسان بله است. با نصب این پیام‌رسان به‌سادگی می‌توانید نسبت به پرداخت عوارض اقدام نمایید.

حتما بخوانید: راهنمای جامع دریافت ارز مسافرتی در سال 1402

مدارک موردنیاز برای پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت این عوارض لازم است اطلاعات شخصی و هویتی خود را به همراه اطلاعات کارت‌بانکی که عضو شبکه شتاب باشد ارائه نمایید.

هنگام پرداخت عوارض از طریق سامانه سداد، برای پرداخت عوارض بایستی اطلاعاتی از قبیل کدملی، شماره‌تلفن همراه، کشور مقصد و غیره را وارد نمایید.

مدت‌زمان اعتبار رسید پرداخت عوارض خروج از کشور چقدر است؟

مدت‌زمان اعتبار رسید پرداخت عوارض تا پایان همان سال است؛ بنابراین چنان چه عوارض خروج را در بهمن ‌ماه پرداخت کرده باشید؛ اما موفق به سفر نشوید تنها فرصت دارید تا پایان اسفند همان سال از عوارض پرداخت شده استفاده نمایید و برای سفر در فروردین ماه لازم است مجدد عوارض را پرداخت کنید.

زمان پرداخت عوارض خروج از کشور

برای پرداخت این عوارض حداکثر بایستی 30 دقیقه پیش از سفر نسبت به پرداخت اقدام کنید. توصیه می‌کنیم پرداخت عوارض را به ساعت‌های پایانی سفر موکول نکنید و از طریق روش‌های ذکر شده هر چه سریع‌تر نسبت به پرداخت اقدام نمایید.

توجه داشته باشید که در صورت نداشتن برگه عوارض خروج، پرواز شما با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

عوارض خروج از کشور

چه کسانی معاف از پرداخت عوارض خروج از کشور هستند؟

قوانین پرداخت این عوارض استثنائاتی داشته و برخی از افراد از پرداخت این عوارض معاف هستند. در ادامه با برخی موارد معافیت آشنا می‌شویم:

  •  دانشجویانی که مجوز تحصیل به خارج از کشور را دارند از پرداخت این عوارض معاف هستند.خدمه وسایل پرواز
  • بیمارانی که مجوز درمان داشته و برای درمان قصد سفر به دیگر کشورها دارند.
  • جانبازانی که برای معالجه به دیگر کشورها سفر کرده‌اند.
  • ایرانیان مقیم کشورهای خارجی که در کشور مربوطه مشغول به کار هستند.
  • افراد دارای گذرنامه سیاسی
  • مرزنشینان کشور

استعلام عوارض خروج از کشور

استعلام عوارض خروج از کشور بسیار آسان است. برای این کار کافی است وارد سامانه سداد شوید و پس از واردکردن کدملی، شماره کارت، شماره مرجع پرداخت و کدامنیتی وضعیت پرداخت عوارض را استعلام بگیرید.

کلام آخر

برای خروج از کشور علاوه بر داشتن پاسپورت، شناسنامه و سایر مدارک، لازم است عوارض خروج از کشور را پرداخت کنید. برای پرداخت عوارض خروج، روش‌های گوناگونی وجود دارد که در این مطلب به طور کامل به آنها اشاره شد.

لازم به ذکر است که هزینه عوارض خروج از کشور در هر سال و باتوجه‌به اینکه سفر چندم شماست، متفاوت است؛ بنابراین قبل از اقدام به سفر برای جلوگیری از بروز مشکل، قوانین و مبلغ آن  را بررسی نمایید.

سؤالات متداول

عوارض خروج از کشور برای چه سنی است؟

این عوارض از تمامی افراد از کودکان نوزادان و کودکان خردسال تا بزرگسالان دریافت می‌شود.

آیا امکان استرداد عوارض خروج از کشور وجود دارد؟

بله برای استرداد هزینه عوارض کافی است به سایت سامانه امور مالیاتی بروید و هزینه پرداخت شده را استرداد کنید.

سریع‌ترین روش پرداخت عوارض خروج از کشور کدام است؟

پرداخت اینترنتی از طریق سامانه سداد و اپلیکیشن‌هایی نظیر بله، قبضینو و ایوا از آسان‌ترین روش‌ها برای پرداخت این عوارض است.

نظرات کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
LinkedIn_logo_initials.png
لینکدین

ما را دنبال کنید

تلگرام

ما را دنبال کنید

اینستاگرام

ما را دنبال کنید

درباره ما

پی اس پی اکسپرس، یکی از بهترین شرکت های پست بین المللی در ایران است که با داشتن نمایندگی‌های فعال در چین، ترکیه، امارات و سوریه آماده خدمت رسانی به کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان در زمینه حمل سریع بین المللی هوایی، ترخیص، واردات، صادرات و غیره است. 

تماس با ما

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب پی اس پی اکسپرس ممنوع است